Formålet med lokalplanen er at bevare områdets særlige kulturhistoriske udtryk og videreudvikle området som et blandet byområde. Området skal fungere i en moderne hverdag, og samtidig skal områdets unikke karakter, bevaringsværdier og kulturhistoriens militære præg bevares.
Baggrunden for udarbejdelsen af lokalplanen var en henvendelse fra Grundejerforeningen Avedørelejren med ønske om en ny lokalplan. Det reviderede forslag til Lokalplan 469 for Avedørelejren er ændret væsentligt i forhold til den udgave, der var i offentlig høring fra november 2020 til februar 2021.
Forslaget er revideret på baggrund af beslutningen på kommunalbestyrelsesmødet den 29. marts 2022, om at genfremsætte et revideret forslag til Lokalplan 469 for Avedørelejren med de ændringer, som var beskrevet i hvidbogen over høringssvar til det først fremlagte forslag til Lokalplan 469.
Ændringerne falder inden for følgende emner:
Lokalplanen er desuden blevet konsekvensrettet som følge af den endelige vedtagelse af Kommuneplan 2021 og som følge af ny praksis i forhold til bestemmelser for bevaringsværdige bygninger.
Planforslaget vil være i offentlig høring i fire uger i perioden fra den 14. december 2022 til 18. januar 2023.
Vi vil gerne høre, hvad du mener om planforslaget. Der er derfor mulighed for at komme med bemærkninger, ændringsforslag, indsigelser mv. til planforslaget. Disse bemærkninger vil indgå i kommunalbestyrelsens endelige behandling af forslaget. Du kan indsende dine bemærkninger her på siden.
Du kan også sende dine bemærkninger pr. brev til:
Hvidovre Kommune, Center for Plan og Miljø
Høvedstensvej 45
2650 Hvidovre
Bemærkningerne skal være kommunen i hænde senest den 18. januar 2023.
I forbindelse med den offentlige høring afholdes der et informationsmøde den 10. januar 2023, kl. 19-21 i Auditoriet, Vestre Kvartergade 5. Her er du meget velkommen til at komme forbi og få svar på spørgsmål mv.
Efter § 17 i planloven må ejendomme ikke bebygges eller udnyttes sådan, at det kan foregribe den endelige lokalplans indhold. Dette gælder, indtil lokalplanen er vedtaget endeligt og offentliggjort, dog højst ét år efter forslagets offentliggørelse.
Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) stiller i visse tilfælde krav om, at der skal laves en miljøvurdering af den pågældende plan. I forbindelse med udarbejdelsen af lokalplansforslaget er der gennemført en screening af planens miljøpåvirkning.
Kommunen har efter miljøvurderingslovens § 10 vurderet, at der ikke skal gennemføres en miljøvurdering, jævnfør § 8, stk. 1 og 2.
Lokalplanen gælder for et mindre afgrænset område. Og der vurderes ikke at fremkomme nye oplysninger gennem en miljøvurdering. De kendte støjforhold på friarealerne i dag skal håndteres gennem krav i lokalplanen til støjdæmpende foranstaltninger. Den kendte risiko for oversvømmelse skal håndteres med krav i lokalplanen om friholdelse for byggeri på udsatte arealer.
På baggrund af screeningen har kommunen vurderet, at lokalplanens gennemførelse ikke vil have en væsentlig indvirkning på miljøet i lovens forstand. Derfor er der ikke udarbejdet en fuld miljøvurdering i overensstemmelse med § 10 i Lov om Miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) (lovbekendtgørelse nr. 1225 af 25. oktober 2018).
Høringssvar