Kommunalbestyrelsen har besluttet at udarbejde Lokalplan 152 for for center- og boligformål på Hvidovrevej 59A-83A, Landlystvej 44-46A og Holmelundsvej 2A beliggende i den nordlige del af Hvidovre. For at give mulighed for regulering af lokalplanområdets to ejendomme med enfamiliehuse, der ligger på Hvidovrevej 71 og Holmelundsvej 2A, er det nødvendigt med et kommuneplantillæg, der tilføjer anvendelsen ”åben-lav boligbebyggelse” i kommuneplanens rammeområde 1C14.
Rammen for de to ejendomme med enfamiliehuse på Hvidovrevej 71 og Holmelundsvej 2A, kommuneplanens rammeområde 1C14, indeholder i dag ikke anvendelsen åben-lav boligbebyggelse. Det er derfor ikke muligt at fastsætte lokalplanbestemmelser, der kan regulere denne type bebyggelse.
For at kunne vedtage Lokalplan 152 med det foreslåede indhold vil det være nødvendigt, gennem et tillæg til Kommuneplan 2021, at ændre rammebestemmelserne for kommuneplanrammen område 1C14, så anvendelsen ”åben-lav boligbebyggelse” tilføjes.
Du finder forslaget til Tillæg nr. 5 til Kommuneplan 2021 længere nede på denne side.
Planforslaget vil være i offentlig høring i perioden fra den 8. maj til den 23. juni 2024.
Vi vil gerne høre, hvad du mener om planforslaget. Der er derfor mulighed for at komme med bemærkninger, ændringsforslag, indsigelser mv. til planforslaget. Disse bemærkninger vil indgå i Kommunalbestyrelsens endelige behandling af forslaget. Du kan sende dine bemærkninger her på siden.
Du kan også sende dine bemærkninger pr. brev til:
Hvidovre Kommune
Center for Plan og Miljø
Hvidovrevej 278
2650 Hvidovre
Bemærkningerne skal være kommunen i hænde senest den 23. juni 2024.
Der afholdes et offentligt informationsarrangement om tillægget og det tilhørende lokalplansforslag onsdag den 19. juni 2024, kl. 19-21. Mødet vil finde sted i aulaen på Holmegårdsskolen, Plovheldvej 8A.
Alle er velkomne, og der kræves ikke tilmelding. På mødet vil lokalplanen blive præsenteret, og der vil være mulighed for at stille spørgsmål.
Efter § 17 i planloven må ejendomme ikke bebygges eller udnyttes sådan, at det kan foregribe den endelige lokalplans indhold. Dette gælder, indtil lokalplanen er vedtaget endeligt og offentliggjort, dog højst ét år efter forslagets offentliggørelse.
Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) stiller i visse tilfælde krav om, at der skal laves en miljøvurdering af den pågældende plan.
I forbindelse med udarbejdelsen af forslaget til Lokalplan 152 og forslaget til Tillæg nr. 5 til Kommuneplan 2021 er der gennemført en screening af planernes miljøpåvirkning.
På baggrund af screeningen har kommunen, efter miljøvurderingslovens § 10 vurderet, at der ikke skal gennemføres en miljøvurdering. Det skyldes, at lokalplanen og kommuneplantillægget fastlægger anvendelsen af et mindre område på lokalt plan og muliggør ændringer, der ikke forventes at få væsentlig indvirkning på miljøet.
Efter lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) § 48, stk. 1, kan afgørelser efter § 10 om ikke at udarbejde en miljøvurdering af en plan påklages efter de regler herom, der er fastsat i den lovgivning, som planen eller programmet udarbejdes i henhold til, i dette tilfælde planloven.
Afgørelsen kan derfor påklages til Planklagenævnet. Eventuel klage skal indgives ved brug af Klageportalen via borger.dk eller virk.dk. Klagen skal være indgivet inden fire uger efter modtagelse af afgørelsen. Hvis du vil indbringe afgørelsen for domstolene, skal dette ske inden 6 måneder efter modtagelsen af afgørelsen.
Vejledning til Klageportal og gebyrordning findes på naevneneshus.dk. Gebyret er aktuelt 900 kr. for private og 1.800 kr. for virksomheder. Gebyret tilbagebetales hvis klagen fører til, at den påklagede afgørelse ændres eller ophæves, hvis du får helt eller delvis medhold i din klage, eller hvis klagen afvises som følge af overskredet klagefrist, manglende klageberettigelse, eller fordi klagen ikke er omfattet af Planklagenævnets kompetence.
Høringssvar