Kommuneplantillægget skal give mulighed for at kunne lave en lokalplanen der muliggør en udvide Præstemoseskolen med ny bebyggelse, så der bliver plads til et ekstra spor og en multisal på skolen.
Kommunalbestyrelsen har valgt, at de øvrige offentlige arealer på ejendommen nord for skolens område skal have samme anvendelsesmuligheder som skolearealet. Området nord for skolen rummer Hvidovre Friluftsbad og Præstemosehallen. Baggrunden for at udvide anvendelsesmulighederne for dette areal er at området i fremtiden eventuelt også kan bruges til andre offentlige formål ud over de eksisterende. Det skal understreges, at der ikke er aktuelle planer for ændringer af hverken friluftsbadet eller hallen.
Tillægget til Kommuneplan 2021 vil være i offentlig høring i fire uger i perioden 5. august til den 2. september 2024.
Vi vil gerne høre, hvad du mener om planforslaget. Der er derfor mulighed for at komme med bemærkninger, ændringsforslag, indsigelser mv. til planforslaget. Disse bemærkninger vil indgå i Kommunalbestyrelsens endelige behandling af forslaget. Du kan sende dine bemærkninger her på siden.
Du kan også sende dine bemærkninger pr. brev til:
Hvidovre Kommune, Center for Plan og Miljø
Hvidovrevej 278
2650 Hvidovre
Bemærkningerne skal modtages af kommunen senest den 2. september 2024.
Der afholdes en gåtur i området med information om indholdet i lokalplansforslaget, torsdag den 22. august 2024, kl. 17-19, ved Præstemoseskolen M Bechs Alle 122, 2650 Hvidovre.
Vi starter på skolens parkeringsplads kl. 17 med en introduktion til arrangementet og information om lokalplanens indhold. Herefter går vi en tur rundt i området med forskellige oplæg der udspringer fra lokalplanens indhold. Det bliver blandt andet om en mulige udvidelse af skolen, som er baggrunden for planforslaget. Du er selvfølgelig også velkommen til at stille spørgsmål til medarbejderne fra de berørte dele af administrationen.
Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) stiller i visse tilfælde krav om, at der skal laves en miljøvurdering af den pågældende plan.
I forbindelse med udarbejdelsen af forslaget til Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2021 er der gennemført en screening af planernes miljøpåvirkning.
På baggrund af screeningen har kommunen, efter miljøvurderingslovens § 10 vurderet, at der ikke skal gennemføres en miljøvurdering. Det skyldes, at lokalplanen og kommuneplantillægget fastlægger anvendelsen af et mindre område på lokalt plan og muliggør ændringer, der ikke forventes at få væsentlig indvirkning på miljøet.
Hvis du ønsker at klage over denne afgørelse, kan du klage til Planklagenævnet.
Klagen skal indgives inden den 2. september 2024.
Du klager via Klageportalen, som du finder via www.naevneneshus.dk, www.borger.dk eller www.virk.dk. Du logger på Klageportalen med NEM-ID. En klage er indgivet, når den er tilgængelig for Hvidovre Kommune via Klageportalen. Når du klager, skal du betale et gebyr til Planklagenævnet på 900 kr. for borgere og 1.800 kr. for virksomheder, organisationer og offentlige myndigheder.
I Klageportalen sendes din klage automatisk først til Hvidovre Kommune. Hvis Hvidovre Kommune fastholder afgørelsen, sender kommunen klagen videre til behandling i nævnet via Klageportalen. Du får besked om videresendelsen.
Planklagenævnet afviser din klage, hvis du sender den uden om Klageportalen, medmindre du forinden er blevet fritaget for brug af Klageportalen. Hvis du ønsker at blive fritaget for at bruge Klageportalen, skal du sende en begrundet anmodning til Hvidovre Kommune. Hvidovre Kommune videresender herefter din anmodning til Planklagenævnet, som træffer afgørelse om, hvorvidt du kan fritages. Se betingelserne for at blive fritaget på naevneneshus.dk.
Hvis du vil have afgørelsen behandlet af en domstol, skal søgsmål til prøvelse af afgørelsen være anlagt inden 6 måneder efter, at afgørelsen er medoffentligt bekendtgjort.
Høringssvar