Forslag til Lokalplan 154 for Præstemoseskolen

Lokalplan |

Baggrund og formål med lokalplanen

Lokalplanen skal skabe mulighed for at udvide Præstemoseskolen med ny bebyggelse. Den giver blandt andet mulighed for en bygning der kan indeholde et ekstra spor og en multisal på skole. Forslaget re¬gulerer den ydre fremtræden af eventuelt kommende byggeri samt ændringer i den eksisterende skolebebyggelse. Planforslaget udpeger også bevaringsværdig bebyggelse og beplantning i området. Lokalplanen vil derudover sikre offentlig adgang gennem området, samt regulere, at nye bygninger rustes til at håndtere fremtidige udfordringer med regnvand.

Kommunalbestyrelsen har valgt, at de øvrige offentlige arealer på ejendommen nord for skolens område skal have samme anvendelsesmuligheder som skolearealet. Dette gøres med Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2021. Området nord for skolen rummer Hvidovre Friluftsbad og Præstemosehallen. Baggrunden for at udvide anvendelsesmulighederne for dette areal er at området i fremtiden eventuelt også kan bruges til andre offentlige formål ud over de eksisterende. Det skal understreges, at der ikke er aktuelle planer for ændringer af hverken friluftsbadet eller hallen.

Lokalplanen fastholder den eksisterende stiforbindelse i områdets vestlige side, der forbinder Præstemoseskolen med parkeringspladserne på Brøndager. Derudover udlægges en ny stiforbindelse fra skolen til Præstemosen, der løber vest for friluftsbadet, og en eksisterende passage fra skolen til rækkehusbebyggelsen Baunevangen fastholdes.

Lokalplanen fastlægger, at der skal være offentlig adgang til alle udearealer inden for lokalplansområdet, dog med undtagelse af friluftsbadets bassiner.

Offentlig høring og informationsarrangement

Planforslaget og tillægget til Kommuneplan 2021 vil være i offentlig høring i fire uger i perioden 5. august til den 2. september 2024.

Vi vil gerne høre, hvad du mener om planforslaget. Der er derfor mulighed for at komme med bemærkninger, ændringsforslag, indsigelser mv. til planforslaget. Disse bemærkninger vil indgå i Kommunalbestyrelsens endelige behandling af forslaget. Du kan sende dine bemærkninger her på siden.

Du kan også sende dine bemærkninger pr. brev til:
Hvidovre Kommune, Center for Plan og Miljø
Hvidovrevej 278
2650 Hvidovre

Bemærkningerne skal modtages af kommunen senest den 2. september 2024.

Der afholdes en gåtur i området med information om indholdet i lokalplansforslaget, torsdag den 22. august 2024, kl. 17-19, ved Præstemoseskolen M Bechs Alle 122, 2650 Hvidovre.

Vi starter på skolens parkeringsplads kl. 17 med en introduktion til arrangementet og information om lokalplanens indhold. Herefter går vi en tur rundt i området med forskellige oplæg der udspringer fra lokalplanens indhold. Det bliver blandt andet om en mulige udvidelse af skolen, som er baggrunden for planforslaget. Du er selvfølgelig også velkommen til at stille spørgsmål til medarbejderne fra de berørte dele af administrationen.

Midlertidige retsvirkninger

Efter § 17 i planloven må ejendomme ikke bebygges eller udnyttes sådan, at det kan foregribe den endelige lokalplans indhold. Dette gælder, indtil lokalplanen er vedtaget endeligt og offentliggjort, dog højst ét år efter forslagets offentliggørelse.

Miljøvurdering

Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) stiller i visse tilfælde krav om, at der skal laves en miljøvurdering af den pågældende plan.

I forbindelse med udarbejdelsen af forslaget til Lokalplan 154 og forslaget til Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2021 er der gennemført en screening af planernes miljøpåvirkning.

På baggrund af screeningen har kommunen, efter miljøvurderingslovens § 10 vurderet, at der ikke skal gennemføres en miljøvurdering. Det skyldes, at lokalplanen og kommuneplantillægget fastlægger anvendelsen af et mindre område på lokalt plan og muliggør ændringer, der ikke forventes at få væsentlig indvirkning på miljøet.

Klagevejledning, Planloven

Hvis du ønsker at klage over denne afgørelse, kan du klage til Planklagenævnet.

Klagen skal indgives inden den 2. september 2024.

Du klager via Klageportalen, som du finder via www.naevneneshus.dk, www.borger.dk eller www.virk.dk. Du logger på Klageportalen med NEM-ID. En klage er indgivet, når den er tilgængelig for Hvidovre Kommune via Klageportalen. Når du klager, skal du betale et gebyr til Planklagenævnet på 900 kr. for borgere og 1.800 kr. for virksomheder, organisationer og offentlige myndigheder.

I Klageportalen sendes din klage automatisk først til Hvidovre Kommune. Hvis Hvidovre Kommune fastholder afgørelsen, sender kommunen klagen videre til behandling i nævnet via Klageportalen. Du får besked om videresendelsen.

Planklagenævnet afviser din klage, hvis du sender den uden om Klageportalen, medmindre du forinden er blevet fritaget for brug af Klageportalen. Hvis du ønsker at blive fritaget for at bruge Klageportalen, skal du sende en begrundet anmodning til Hvidovre Kommune. Hvidovre Kommune videresender herefter din anmodning til Planklagenævnet, som træffer afgørelse om, hvorvidt du kan fritages. Se betingelserne for at blive fritaget på naevneneshus.dk.

Eventuel domstolsprøvelse

Hvis du vil have afgørelsen behandlet af en domstol, skal søgsmål til prøvelse af afgørelsen være anlagt inden 6 måneder efter, at afgørelsen er medoffentligt bekendtgjort.

Info

Høringssvar

Tinne | 02-09-2024 20:31:36
Indsigelse
Høringssvar ved vedrørende Forslag til Lokalplan 154 for Præstemoseskolen, samt forslag til tillæg nr 9 til kommuneplan 2021 1. Indsigelse mod af der i området for lokalplanområdet må bygges op til 12 meter i 2 etager kun 2,5 meter fra naboskel. Det er uhensigtsmæssig at der på skolens arealer må bygges 12 meter i højden kun 2,5 meter fra nabo skel, da Grundejerforeningen Præstemosens grunde ligger med skel ud til de nuværende fodboldbaner. Det er ikke acceptabelt, at Præstemoseskolen må bygge 12 meter i højden, når kommunen samtidigt har pålagt/bestemt at fritidshusene i GF Præstemosen kun må bygges i 3, 5 meters højde i en etage af hensyn til at bevare området grønt og rekreativt. Hvis bygningerne på Præstemose skolen opføres op til 12 meter i 2 etager vil det kunne medføre store gener for fritidshusenes ejere, som har skel op til skolen. Der er nævnet at der kan være tale om skrånende tag, men det bør præciseres hvordan dette i praksis forventes udmøntet. Som det står nu er der ingen beskyttelse af ejerne af grunde i GF Præstemosen i forhold til at der kan opføres bygninger i 2 etager kun 2,5 meter fra skellet. 2. Der er fint nok at tillæg nr 9 vil sammenlægge Præstemose skolen og områderne nord for skolen. Blot bør disse områder indtænkes i en ny lokalplan for området. Det giver ikke nogen mening af lægge områderne sammen på nuværende tidspunkt, da lokalplan 154 kun er udformet for der oprindelige lokalplan område. En ny lokalplan bør forholde sig til det samlede område, og ikke kun til det oprindelige område. Dermed er der ingen begrundelse for at områderne lægges sammen. 3. Lokalplan 154 er uambitiøs. Hvis formålet er at skaffe bedre forhold for udskolingseleverne, kunne man tænke ud af boksen og måske placere en særlig udskolingsafdeling fx i området i tillæg nr 9. Dette er fx sket på Bellahøj skole i København. De store elever er super glade for den løsning, hvor resultatet bl.a er større faglighed i de store klasser. 4. Med hensyn til fredningen mener jeg at det er fint i forhold til de 2 etagers bygninger på skolen. Det giver dog ikke mening i forhold til bygningerne på etage, da de ikke er helt så unikke. Der kunne tænkes på at bygge i en etage mere i de nuværende bygninger med kun 1 etage. 5. Det giver slet ingen mening af frede den gamle pedelbolig, da den har stået ubenyttet hen i en årrække og haven omkring er ubenyttet og misligeholdt. Hvorfor ikke tænke at boligen kan nedrives og området udnyttes i en samlet plan for skolens areal? 6. Præstemosebadet er i brug i ca 3-4 måneder om året. Hvorfor ikke overdække badet, så det kan benyttes året rundt. Der er da spild af plads at have et svømmebad i centrum af hvidovre nord, som kun kan benyttes få måneder om året. 7. Man bør forlænge stien fra parkeringspladsen på Brøndager, så der kommer en gennemgående sti langs Præstemosebadet og videre til M. Becks Alle med offentlig adgang.
Anders | 30-08-2024 11:15:14
v/ KAB Enghavevej 81
2650 København SV
Ændringsforslag til Lokalplan 154
På vegne af baunevangen fremsendes høringsforslag/ændring: Punkt 1 Fastlæggelse af beplantningsbælter § 8.3 fastlægger områdets beplantningsbælter. Øst for Præstemosehallen fastlægges et 5 m. bredt beplantningsbælte mod rækkehusene i Baunevangen. Langs med skellet syd for Baunevangens ældreboliger fastlægges et 2 m. bredt beplantningbælte med en maksimal højde på 2 m. Rækkehusene i Baunevangen er qua deres opførelsesår udfordret af tilstrækkelig lysindfald i boligerne, som næppe vil leve op til nutidens krav. Beplantningbæltet øst for Præstemosehallen har ikke en højdebegrænsning. Beplantningsbæltet består af tjørn, men med indslag af andre arter, fx kastanie. Beplantningsbæltet har i dag en højde på ca. 5 m. Det betyder, at de 10 rækkehuse langs denne grænse er væsentligt udfordret på det vigtige lysindfald fra vest, som er deres primære mulighed for dagslys. Afdelingsbestyrelsen henstiller derfor til, at der i kravene til dette beplantningsbælte suppleres med en maks. højde, ligesom der er gjort langs ældreboligerne, og at beplantningsbæltets struktur fastsættes, eksempelvis, så målet for beplantningsbæltet er en flerlaget let struktur med en maksimal højde på 5 m. For således også at tage hensyn til levevilkårene for beboere i de 10 indeklemte rækkehuse, og give mulighed for en udtynding af den tætte beplantning, herunder fx. rydning af kastanien, der er et skyggetræ, som kan opnå en anseelig højde. Punkt 2 Nybyggeri Afdelingsbestyrelsen undrer sig over, at der ikke er en mere nænsom tilpasning til eksisterende skolebyggeri med bevaringsværdi i dispositionsforslagets form og placering af ny bygning, samt at der ikke stilles krav til saddeltage, som er karakteristiske for det eksisterende skolebyggeri og for bygninger i området. Punkt 3 Hjemmehørende arter Det er meget fint, at der stilles krav til brug af hjemmehørende arter i lokalplanområdet. Det må dog anses for mindre realistisk at sikre væksten af kun hjemmehørende arter på en skoles udearealer, hvor der er en intensiv brug, og hvor beplantningens robusthed og oplevelsesværdier er afgørende for, at området fremtræder indbydende. Det kan derfor overvejes at justerer kravet, således at der fx stilles krav til at 50 % af ny beplantning skal være hjemmehørende arter. Punkt 4 Kantzoner mod vejarealer Der er ikke med lokalplanen stillet krav til planområdets kantzoner mod vejarealer. Da området ligger i et boligområde med grønne forhaver, kunne det være hensigtsmæssigt at fastlægge bestemmelser om at de kantzoner, der opleves fra hhv. Præstemosen og M.Bechs Alle, så de fastholdes og udvikles som beplantede kanter, der harmonerer med de omkringliggende boligområder.
Anders | 28-08-2024 08:38:15
v/ KAB Enghavevej 81
2650 København SV
Ændringsforslag til Lokalplan 154
På vegne af Hvidovre Boligselskab, afdeling Baunevangens ældreboliger fremsendes ændringsforslag til høring omhandlende udbygningen af Præstemoseskolen, lokalplan 154. Ældreboligerne er i dag generet af trafik gennem passagen fra skolen til rækkehusbebyggelsen Baunevangen ældreboliger. Passagen nævnes på side 8, afsnit 6 med 2 linjer. Trafikken med mange elever og forældre passerende forbi ældreboligernes haver og hoveddøre/køkken, medføre uro og gene for afdelingens ældre og svagelige beboere. Tillige tages der ophold på de ældres hyggekrog, samt afdelingens grønne areal af unge mennesker hvilket skaber utryghed for de ældre. Afdelingen Baunevangens ældreboliger ønsker passagen/lågen i hegnet nedlagt således at de ikke er utrygge i området og kan få den fornødne ro. Denne adgang til Præstemoseskolen er ikke registreret på bilag 4 og er derfor en uofficiel adgang fra Præstemosen til Præstemoseskolen. I lokalplanen etableres en direkte forbindelse imellem Præstemosen og Præstemoseskolen (blå markering bilag 4) . Det vil derfor være naturligt at nedlægge den uofficielle adgang!! (Låge i hegnet)