Forslag til Lokalplan 241 for Sønderkærskolen

Lokalplan |

Baggrund og formål med lokalplanen

Der er behov for flere omklædningsfaciliteter ved Rosenhøj Boldklub. Derfor har Kommunalbestyrelsen besluttet, at der skal opføres en ny omklædningsbygning til brug for fodboldklubben. Det er også besluttet, at der skal etableres en kunstgræsbane med tilhørende lysmaster og udskiftningsbænke på den vestlige af skolens eksisterende boldbaner.

Lokalplanen skal muliggøre etableringen af omklædningsbygningen og kunstgræsbanen, samt regulere udformningen af disse.

Rydultowy Plads inddrages i lokalplansområdet, så de ubebyggede arealer syd for skolen kan omlægges i en samlet løsning. Lokalplanen giver mulighed for, at en samlet løsning kan indeholde etablering af ekstra bilparkeringspladser, samtidig med at forholdene for områdets bløde trafikanter forbedres. Men som det altid er tilfældet, stiller lokalplanen ikke krav om, at mulighederne skal udnyttes. Der er derfor ikke taget stilling til en ændring af Rydultowy Plads endnu.

Der er fortsat fokus i lokalplanlægningen på at sikre bevaringsværdig bebyggelse og træer i området. Lokalplanen vil derudover sikre offentlig adgang gennem området, samt regulere, at nye bygninger rustes til at håndtere fremtidige udfordringer med regnvand.

Offentlig høringsperiode

Planforslaget vil være i offentlig høring i fire uger i perioden 20. marts til den 17. april 2024.

Vi vil gerne høre, hvad du mener om planforslaget. Der er derfor mulighed for at komme med bemærkninger, ændringsforslag, indsigelser mv. til planforslaget. Disse bemærkninger vil indgå i Kommunalbestyrelsens endelige behandling af forslaget. Du kan sende dine bemærkninger her på siden.

Du kan også sende dine bemærkninger pr. brev til:

Hvidovre Kommune, Center for Plan og Miljø
Hvidovrevej 278
2650 Hvidovre

Bemærkningerne skal være kommunen i hænde senest den 17. april 2024.

Der afholdes et offentligt informationsarrangement om lokalplansforslaget og de aktuelle skitseprojekter inden for området, onsdag den 3. april 2024, kl. 16-18, i Rosenhøjs Boldklubs lokaler på Kettegård Allé 4.

Her kan du inden for det nævnte tidsrum komme forbi og høre nærmere om indholdet i lokalplanen og de tre projekter, som er baggrunden for planforslaget. Du er selvfølgelig også velkommen til at stille spørgsmål til medarbejderne fra de berørte dele af administrationen.

Midlertidige retsvirkninger

Efter § 17 i planloven må ejendomme ikke bebygges eller udnyttes sådan, at det kan foregribe den endelige lokalplans indhold. Dette gælder, indtil lokalplanen er vedtaget endeligt og offentliggjort, dog højst ét år efter forslagets offentliggørelse.

Miljøvurdering

Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) stiller i visse tilfælde krav om, at der skal laves en miljøvurdering af den pågældende plan. 

I forbindelse med udarbejdelsen af forslag til Lokalplan 241 for Sønderkærskolen er der gennemført en screening af planens miljøpåvirkning.

På baggrund af screeningen har kommunen, efter miljøvurderingslovens § 10 vurderet, at der ikke skal gennemføres en miljøvurdering. Det skyldes, at lokalplanen fastlægger anvendelsen af et mindre område på lokalt plan, og muliggør ændringer, der ikke forventes at få væsentlig indvirkning på miljøet.

 

Info
Type
Høring
Høringsperiode
20. marts 2024 til 17. april 2024
calender Frist for høringssvar
17. april 2024

Høringssvar

Thor | 15-04-2024 07:37:02
Ørestads Boulevard 35
2300 København
HOFORs høringssvar vedr. Forslag til Lokalplan 241 for Sønderkærskolen
Vedhæftet HOFORs høringssvar vedr. Forslag til Lokalplan 241 for Sønderkærskolen
Steffen Ingemann | 14-04-2024 22:11:10
Høringssvar fra Rosenhøj Boldklub
Som formand for Rosenhøj Boldklub fremsender jeg hermed vores bemærkninger til lokalplanen. Først og fremmest er vi grundlæggende glade for forslaget. Især tanken om mere parkering er tiltrængt. Derfor vil vi opfordre til, at man forsøger at sikre mest mulig parkering på det foreslåede område ved at udvide med minimum en række parkeringspladser yderligere. Vi ser meget gerne, der etableres hegn rundt om den nye kunstbane. Dette for at sikre hundeluftere, knallerter og andre, der ikke har noget at gøre på banen ikke har uhindret adgang til den, hvilket er en udfordring i dag. Den del af hegnet, der er umiddelbart bag målet bør være højere for at forhindre bolde i at ramme forbipasserende og den kommende omklædningsbygning. Hvis økonomien og pladsen tillader det, ser vi gerne et tilskuerhegn på de to langsider. Hegnet bør være indrettet med låger, der kan aflåses, samt mindre adgangsveje som frit kan benyttes. På forhånd tak Rosenhøj Boldklub
Steffen Ingemann | 14-04-2024 21:58:14
Høringssvar fra Rosenhøj Boldklub
Som formand for Rosenhøj Boldklub fremsender jeg hermed vores bemærkninger til lokalplanen. være indrettet med låger, der kan aflåses, samt mindre adgangsveje som frit kan benyttes. På forhånd tak Rosenhøj Boldklub
Inge | 14-04-2024 14:38:19
Støjgener
1. Lysmasterne opføres antageligvis, fordi der skal spilles når der er mørkt. Hvor sent må der i så fald spilles/være tændt lys? I forvejen opleves det, at Musikskolen spiller til meget sent på aftenen for åben dør/vinduer. Ofte et helt symfoniorkester der er umuligt at overhøre. Dette fortsætter til 22-tiden om aftenen. Nu lyder det til at der kan tillægges støj fra boldbanen. Tages der på nogen måde hensyn til, at der ligger boligområder klods op ad, som generes af støjen? 2. Vil et evt. lysanlæg aktiveres manuelt af folk, der har adgang til det, eller via bevægelsessensor, så alle og enhver kan aktivere det ved ophold om natten? 3. Hvis der partout skal støjes dagen lang med boldspil og folk der medbringer højtalere til boldbanen, opsættes der så støjafskærmning af en art mellem boldbanen og Rosenhøj-bebyggelsen?
Per | 11-04-2024 09:48:44
Kettegård Allé 2, 2650 Hvidovre
2650 Hvidovre
Antal af P-pladser bør som minimum fordobles
Høringssvar fra Musikskolens bestyrelse vedr. lokalplanen april 2024 Parkeringsforholdene foran Musikskolen og Sønderkærskolen er meget utilstrækkelige. Situationen er tilspidset efter Heldagsskolens indflytning, idet der er langt flere ansatte end der var på Privatskolen og flere børn, der bliver hentet og bragt. Det er yderst problematisk hele dagen, men mellem kl. 14 og 21 er det decideret farligt for fodgængere og cyklister. Musikskolen har flere end tusind ugentlige brugere. Billedskolen har over hundrede. Hertil kommer pensionistklubben i kælderen, Keglerne, samt en lang række fritidsbrugere fra begge sportshaller og desuden Hapkido og Rosenhøjs Boldklub. Det er vores vurdering at der hver uge er over 2.000 brugere – til omkring 20 P-pladser. Flere gange om ugen har vi kor og orkestre med mere end 50 medvirkende hver gang. Det store pres af frustrerede bilister, der ikke kan finde parkering, udgør en reel fare for vores brugere, børn og voksne. Vi ser ofte rasende bilister køre hurtigt frem ad den hullede kørebane, som små børn med instrumenter på ryggen skal krydse i mørket. Der har været flere personpåkørsler i svinget hvor busserne kører hurtigt ned ad Kettegård Allé. Det er noget nær et mirakel, at der endnu ikke har været alvorlige ulykker på vores parkeringsplads. Der er mangelfuld gadebelysning, besværlige vendeforhold og kæmpestore huller i asfalten. I Musikskolens tilfredshedsundersøgelser gennem årene går beklagelser over parkeringsforholdene igen i virkelig mange besvarelser. En kommentar lød således: ”Parkeringsforholdene omkring skolen er utrolig mangelfulde, hvilket medfører masser af stress når man ikke kan finde en parkeringsplads. Desuden er det et farligt område, hvor mange børn går og cykler imens mange biler kører og parkerer på et mørkt område. Håber, det kan ændres.” Der er brug for minimum en fordobling af antallet af P-pladser, et gennemtænkt afsætnings/afhentningsområde til f.eks. tre biler, trygge cykelveje og en fortsat mulighed for at kunne køre en varevogn helt op til musikskolens indgang, da vi ofte transporterer instrumenter. Vi ser frem til, der bliver fundet gode løsninger på et problem, som potentielt kan ende med at have fatale følger.
Per Tybjerg | 28-03-2024 16:05:43
Behov for strammere betingelser for at minimere lysforurening af hensyn til naboer og biodiversitet
I forlængelse af Kommuneplanens målsætninger og retningslinjer vedr. natur, grønne områder, miljø og biodiversitet, herunder målsætningen om at begrænse og tilpasse etableringen af kunstig belysning, og i overensstemmelse med den nyeste viden om de skadelige virkninger for mennesker, dyr og planter af kunstigt lys om natten, foreslås det, at lokalplanens bestemmelser om etablering af kunstig udendørs belysning strammes og udvides. Konkret foreslås det, at § 5.7 og § 11.4 udvides med bestemmelser, som helt konkret sikrer, at lysforurening, lysspild og blænding fra lysmasterne minimeres mest muligt. Bestemmelserne må stille krav til armaturerne og deres afskærmning, så det sikres, at lyset ikke kan ses uden for kunstgræsbanen. Bestemmelserne må desuden stille krav om, at lyset kun er tændt, når kunstgræsbanerne er i brug. Dette må sikres ved en kombination af tænd- og slukkontakter og bevægelsessensorer. Bestemmelserne må desuden stille krav om maksimale belysningsniveauer. Det foreslås også, at § 10.2 ændres, så ordlyden af hensyn til minimering af lysforureningen bliver: "Facadeskilte må hverken indefra eller udefra belyses". Endelig foreslås det, at lokalplanen forsynes med bestemmelser, der regulerer belysningen på det påtænkte park- og parkeringsanlæg foran Sønderkærskolen og Rydultowy Plads. Bestemmelserne bør fastlægge, at: - Armaturerne skal være fuldstændigt afskærmende, så de ikke virker blændende, og så der ikke udsendes lys over det vandrette plan. - Belysningen må kun oplyse parkeringspladser, veje og stier, og må ikke ramme udenfor de nævnte tiltænkte flader. - Lyskilderne må maksimalt have en farvetemperatur på 2700 K. - Belysningen skal være afdæmpet, så refleksioner i belægningen mv. ikke bidrager unødigt til lysforureningen, og så risikoen for blænding minimeres. - Belysningen skal styres af bevægelsessensorer, så den kun er tændt, når der er mennesker eller biler til stede i anlægget. - Belysningen skal etableres ved brug af pullerter eller stibelysning med en maksimal mastehøjde på 3 m. I tillæg til ovenstående bemærkninger til lokalplanforslaget opfordres der til, at der bliver gennemført en miljøvurdering af lokalplanforslaget, idet konklusionen på screeningen af potentielle miljøpåvirkninger anfægtes. Screeningen når frem til, at lokalplanen har: - En positiv, men ikke væsentlig påvirkning på befolkningens sundhedstilstand - En negativ, men ikke væsentlig påvirkning på områdets dyreliv - Ingen påvirkning på områdets planteliv - En negativ, men ikke væsentlig påvirkning som følge af øget brug af lys. Alle disse vurderinger anfægtes: - Kunstigt lys om natten har en væsentlig påvirkning af menneskers sundhed - Det kraftige lys fra lysmasterne vil påvirke områdets flagermus, insekter og andre dyr væsentligt i negativ retning - Mange træer mv. påvirkes af lys, herunder kunstigt lys - Lys fra sportspladsbelysning generer erfaringsmæssigt naboer i stor radius fra sportspladsen. Disse forhold kræver en egentlig miljøvurdering, før det eventuelt kan konkluderes, at udendørsbelysningen, herunder lysmasterne ved kunstgræsbanen, ikke har væsentlige negative påvirkninger. En manglende miljøvurdering vil være tegn på en lemfældig sagsbehandling og tilsidesættelse af kommunens planer og politikker om sundhed, miljø, natur og biodiversitet mv.
Per Tybjerg | 28-03-2024 14:20:55
Link til selve lokalplanforslaget mangler d.d. (28. marts 2024)
Det er umuligt ar afgive et kvalificeret høringssvar, når selve lokalplanforslaget ikke kan tilgås på siden.
Kirsten | 21-03-2024 12:39:38
Kunstgræsplæne forurener med mikroplast
Kære kommune Det vil være meget ærgerligt at etablere kunstgræsplæne, når det er en kendt sag, at det forårsager stor spredning af mikroplast. Jeg synes Hvidovre skal være en grøn kommune, som prioriterer den naturlige løsning i form af en gammeldags naturgræsplæne. Venlige hilsener Kirsten